Vitaalverstand.nl

Heb je vaak nek- en/of hoofdpijn? Heb je bekkenbodemklachten? Zit je al een tijd niet goed in je vel? Ben je moe en futloos, maar weet je niet goed hoe het komt? Heb je vage klachten die je niet helemaal kunt thuisbrengen? Dan ben je op de juiste plek, welkom bij Vitaal Verstand.nl.

Mijn naam is Nanette Meertens-Guillaume en ik ben mondhygiënist én Physis specialist. Een mondhygiënist die verder kijkt dan jouw bak vol tanden en een Physis specialist die juist ook die bak vol tanden erbij betrekt.

Want wat velen niet weten is dat de mond eigenlijk het startpunt is van je immuunsysteem. Het immuunsysteem loopt heel simpel gezegd als een buis startend in de mond en eindigt bij je kont. Als het in je mond al niet goed gaat dan kan het niet anders dat je verder in die buis toch ook processen niet helemaal goed hebt lopen.

Zo is het lijf een aaneenschakeling van processen die allemaal goed moeten verlopen wil jij de meeste fitte versie van jezelf zijn. Processen die afhankelijk zijn van jouw herstellend vermogen, jouw vitaliteit. Als Physis specialist bekijk ik dat herstellend vermogen van jouw lijf als basis voor 6 verschillende domeinen. Als een van deze domeinen uit balans is, dan werkt je lijf niet optimaal. Daar zal je mee aan de slag moeten want anders gaat je lijf compenseren. En dat geeft onherroepelijk klachten!

De 6 domeinen waarmee we aan de slag kunnen, zijn:

  • Voeding; want daar is voor velen veel winst te behalen. Niet met als doel afvallen, hoewel dat voor sommigen best een fijne bijkomstigheid kan zijn, maar wel je darmflora ofwel microbioom te optimaliseren. Ik ben natuurlijk geen diëtist, maar heb inmiddels een flinke basis om je goed op weg te helpen!
  • Bewegen; veel mensen hebben een zittend beroep of komen sowieso te weinig in beweging.
  • Ademhaling; wist je dat 90% van de bevolking een veel te hoge ademhaling heeft? En dat geeft zoveel klachten. Laat mij je vertellen welke en je naar een juiste ademhaling begeleiden om zo van je klachten af te komen.
  • Slaap; een goede nachtrust is nodig voor het herstel van het lichaam. ’s Nachts is je lijf zo hard aan het werk, dat goed slapen cruciaal is!
  • Immuunsysteem; zoals al eerder aangegeven loopt het van mond tot kont met als basis je darmen. Vanuit je darmen, komen we ook op het microbioom terecht. Als je immuunsysteem optimaal werkt, ben je eigenlijk nauwelijks ziek, maar als je ziek bent is het hevig en kortdurend. Ben je vaker per jaar goed ziek en dan ook echt wel langer dan 5-7 dagen, werkt je immuunsysteem niet goed. Ook voeding is van invloed op je immuunsysteem. Wil je weten hoe? Laat mij je begeleiden naar de fitste versie van jezelf!
  • Stress; dat stress slecht voor je is, wordt al eeuwenlang gezegd. Maar weet je dat tijdens stress ook het hormoon DHEA vrijkomt dat juist eigenlijk heel goed voor ons is?

Kort gezegd is de VBASIS de weg naar de fittere versie jezelf waarin je je energiek en vitaal voelt. Mag ik je daarin begeleiden? En nee, het is geen eindeloos traject, met enorme investeringen die je moet doen. De enige investering die je doet is die in jezelf! En dat is de moeite waard, toch?

Als je interesse hebt, stuur ik je graag de digitale intake-vragenlijst. Na het retourneren van de vragenlijst, ga ik mijn expertise inzetten om jouw herstellend vermogen, jouw vitaliteit te benaderen vanuit de bovengenoemde zes domeinen. Ik maak graag de puzzel weer compleet om jou weer terug in balans te brengen. Aan de hand van die puzzel hebben we een eerste consult. Dit consult kan fysiek op de praktijk zijn, dit kan via Microsoft Teams zijn of telefonisch. Wat vind jij prettig? In dit gesprek bespreken we jouw ingevulde antwoorden en stel ik waar nodig nog aanvullende vragen. Aan het einde van het gesprek zou je direct met de adviezen aan de slag kunnen. Je ontvangt als samenvatting van het gesprek al mijn adviezen in de mail, zodat je het thuis nog eens rustig kan lezen.

Na 4 weken hebben we telefonisch contact om te horen hoe jij aan de slag bent gegaan met de adviezen en vooral om te horen hoe je je voelt!

En 2 tot 4 weken later hebben we nog een telefonisch consult om jouw vragen te beantwoorden zodat je nog beter op de rit terecht komt. Dus geen ellelange trajecten!

Blijkt uit jouw vragenlijst dat je mond wellicht niet helemaal op orde is, zouden we dat natuurlijk kunnen meenemen in het verhaal. Dit is een los traject, met eigen tarieven. Graag verwijs ik je daarvoor naar de website van Schoongebit.nl.

Vitale groetjes, Nanette

Vitaliteitskenner

Schoongebit.nl is een praktijk voor mondhygiëne, waarbij de mondzorg centraal staat.

Openingstijden

Contact