Bij Schoongebit.nl kunt u terecht voor allerlei behandelingen en problemen in en voor de mond. Mocht u na het lezen van het onderstaande vragen hebben, schroom niet ons te berichten.

Hoe bereikt u een goede mondgezondheid en een Schoongebit? Wij vertellen u het graag! Door middel van instructies en uitleg van de te gebruiken hulpmiddelen bereikt u een betere mondhygiëne waardoor de mondgezondheid met sprongen vooruit kan gaan.

Tandvleesproblemen worden heel vaak niet door de patiënt opgemerkt terwijl er wel degelijk iets aan de hand kan zijn. Bloedend tandvlees en gevoelige tanden worden heel vaak als “normaal” beschouwd, maar dit is niet de gezonde situatie!. Gingivitis en parodontitis zijn niet alleen problemen die in de mond voorkomen maar kunnen voor uw algehele gezondheid een risico vormen! Het is dus van groot belang dat de mondgezondheid op een hoog niveau staat!

Tandsteen en plaque verwijderen is dagelijkse kost voor ons! Beiden vormen een voedingsbodem voor bacteriën die op hun beurt een ontsteking kunnen veroorzaken. Na het polijsten heeft u weer een heerlijk glad aanvoelend Schoongebit.

Om gingivitis en parodontitis te genezen wordt er gewerkt volgens een strikt protocol. Na de intake, waarbij in kaart gebracht wordt wat de situatie is in uw mond, volgt een grondige reiniging boven en onder uw tandvlees. Daarbij wordt tandsteen en plaque ultrasoon en mechanisch verwijderd. Meestal neemt deze reiniging een aantal afspraken in beslag, waarin u ook uitgebreide adviezen en instructies krijgt hoe zelf thuis uw gebit goed te verzorgen. 3 Maanden na deze reiniging volgt de herbeoordeling om te zien of de behandeling is aangeslagen. Met goed resultaat volgt een recalltraject van 3, 4 of 6 maanden waarin u terugkomt om de mondgezondheid te bevorderen en te controleren of het bereikte resultaat er nog steeds is. Ook wordt de eventuele nieuw gevormde plaque en tandsteen verwijderd.

Mocht bij de herbeoordeling van het protocol blijken dat er onvoldoende resultaat is geboekt en alle factoren die in het ontstekingsproces een rol spelen zijn uitgesloten, kan er aan de hand van een kweek bekeken worden welke bacterieflora aanwezig is. Deze kan zonodig bestreden worden met een antibioticakuur. Dit gaat altijd in overleg met uw tandarts, huisarts en/of apotheker.

Voor implantaten is een goede mondhygiëne van cruciaal belang! Na zo’n kostbare ingreep is de nazorg heel belangrijk. Plaque en de bacteriën kunnen makkelijk het tandvlees ontsteken waarbij de kans dat het implantaat op den duur verloren gaat aanwezig is!

Tijdens de orthodontie is het vaak lastig goed te poetsen. De kans op gaatjes (cariës) en tandvleesontstekingen zijn groot. Wij kunnen u tips en adviezen geven om na de beugelbehandeling optimaal te kunnen genieten van een prachtige rechte rij tanden en kiezen in een Schoongebit. 

Slechte adem, ook wel halitose, is een heel vervelende klacht. Uzelf merkt vaak weinig van een slechte adem en mensen in uw omgeving vinden het vaak lastig het u te vertellen. Vraag uw naaste omgeving ernaar, want u kunt hier wat aan doen! Slechte adem komt vaak door tandvleesproblemen of een beslagen tong. Door een betere mondhygiëne bevordert u ook een betere adem. Last van of vragen over een slechte adem? Neem contact met ons op.

Kinderen vinden het vaak niet leuk om veel aandacht te besteden aan de verzorging van hun gebit. Daarbij staan zij vaak bloot aan schadelijke invloeden van diverse zure dranken en etenswaren. Erosie is daar een bekend voorbeeld van. Graag geven wij deze kinderen en hun ouders tips en adviezen omtrent voeding en poetsgewoonten om schade aan het gebit en ontstekingen van het tandvlees te voorkomen of genezen.

Schoongebit.nl is een praktijk voor mondhygiëne, waarbij de mondzorg centraal staat.

Openingstijden

Contact